09
februari 2018 09:48

Och semesterpenningen?

Carl-Erik Rusk

Carl-Erik Rusk bloggar om lärarlöner, avtalsförhandlngar och politiken bakom dem.

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Kommunfackens krav om en delvis kompensation för de nedskurna semesterpenningarna var det stora problemet i förhandlingarna. Många organisationer, bl.a. Tehy, JHL, FOSU och Super, satte in åtgärder bestående av bl.a. övertidsförbud för att få fart på förhandlingarna.

Nu har ett förhandlingsresultat nåtts och föga snackas om kompensationen för semesterpenningen. Vad har hänt?

För det första finns ingen klausul om kompensation för den nedskurna semesterpenningen i förhandlingsresultatet. Men där finns ett helt nytt element, som består av ett engångsbelopp som är knuten till den lokala produktiviteten.

Det finns en koppling mellan dessa två ovannämnda ting, trots att det formellt är två helt olika saker. Detta har poängterats av KT:s huvudförhandlare Markku Jalonen.

- Det handlar om en helt separat och lokal pott, som baserar sig på produktivitet. Kravet är att man i varje kommun inrättar eller fortsätter ett produktivitetsprogram, säger Jalonen till Helsingin sanomat den 9 februari.

Engångsbeloppet utbetalas enligt HS i januari 2019. Beloppet är 9,2 procent av månadslönen. Om lönen är 3 000 euro är engångsbeloppet ca 270 euro.

Fackförbundet JHL uppger att notan för sagda engångsbelopp uppgår till ca 135 miljoner euro.

Jag har följt arbetsmarknaden och avtalsförhandlingar länge. Min uppfattning är att förhandlare är ett rätt kreativt släkte. De är skickliga på att finna nya utvägar, när det kärvar till sig.

Detaljen ovan är ett gott exempel på detta. Regeringen Sipilä som ytterst bär ansvaret för den famösa nedskärningen av semesterpenningen som alltså uttryckligen gäller endast offentligt anställda, visade ingen pardon i denna fråga. Inga statliga pengar utlovades för att byta dödläget i de kommunala förhandlingarna. Alltså gällde det att tänka om.

Nu konstruerades alltså ett system, som bidrog till att kommunfacken kunde svälja avtalspaketet. Samtidigt inskärptes att de kommunanställda minsann är produktiva.

En välkommen signal.

Ytterligare:

Övertidsförbudet gällande speciellt sjukvården visade på ett skrämmande sätt hur den kommunala servicen dras med underbemanning och är beroende av de lågavlönade kvinnornas flexibilitet.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.