Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL

Nyheter från FSL

Nyheter från FSL

augusti 2021

‍ 

Medlemsintran - en ny webbsida för dig

Nu kan du som FSL-medlem sköta uppdateringen av medlemsuppgifter, anmäla dig till våra kurser och påverka förbundets verksamhet via vår nya medlemsintra. Du loggar in med antingen bankkoder, mobilcertifikat eller eget användarkonto.


På den nya sidan lägger vi också ut aktuella rabattkoder och andra medlemsförmåner som inte lämpar sig för vår öppna webbsida.

‍ 

‍ 

Mobilappen Lärarrummet har fått en helt ny look

FSL:s app har under sommaren fått ett nytt grafiskt utseende och flera nya funktioner. Nyhetsflödet är snyggare och enklare att följa med.

 

Ladda ner appen eller uppdatera din tidigare version och passa på att delta i vår utlottning av bluetooth-hörlurar av märket Jabra Elite Active 75t.

‍ 

‍ 

Stöd och uppmuntran biter bra på lärarnas stressnivåer – visstidsanställda i utsatt position

Nästan 200 lärare inom den grundläggande utbildningen och gymnasieutbildningen i Helsingfors, Raseborg och Åbo har med hjälp av en mobilapplikation kunnat ge respons flera gånger per dag, om bland annat stressnivå, uppmuntran och oväntade arbetsuppgifter. Datamaterialet samlades in i april och maj 2021.


De första analyserna av datamaterialet visar att de som får mer stöd och uppmuntran under skolvardagen också rapporterar att de är mindre stressade, har det roligare på jobbet och känner att utmanande situationer är mer hanterbara. 

‍ 

Håll koll på din samplaneringstid från dag ett

Du känner väl till hur många timmar samplanering som gäller för dig och vad som räknas som samplanering och inte? 


På vår webbsida har vi sammanfattat det viktigaste du behöver komma ihåg kring samplaneringstiden. Det lönar sig att hålla lite koll på timmarna redan från början av terminen, enkelt gör du det i vår app Lärarrummet. 

‍ 

Våra kurser i höst

För hösten 2021 är utgångspunkten att vi ordnar fysiska kurser men naturligtvis så att de följer alla rådande rekommendationer. Vi bokar stora mötesrum för att kunna garantera trygga säkerhetsavstånd och är måna om god handhygien. Tveka inte att ta kontakt om du har frågor kring programmet eller arrangemangen. Välkomna! 

 

3-4.9 Rektorskurs, Tammerfors 

17-18.9 Första klass, Tammerfors

29-30.9 Förtroendemannakurs, distans

29-30.10 FSL-akademin, del 1, Tammerfors

‍ 

‍ 

Från läromedel till lärresurs – på svenska i Finland

Finlands svenska lärarförbund ordnar en heldag med fokus på lärresurser den 31 augusti i Akavahuset i Helsingfors. På förmiddagen har vi glädjen att lyssna på inlägg av bland andra Undervisningsminister Li Andersson, forskaren Linda Mannila och Pernilla Granlund, lärare som har översatt läromedel. 

 

På grund av de nya restriktionerna kan vi inte ta emot publik på plats men vi välkomnar er alla att följa med programmet via FSL:s facebooksida. Programmet bandas och kan även ses i efterhand på www.fsl.fi. 

‍ Läs mera

En av tre lärare överväger karriärbyte

– Vi har aldrig haft sådana här siffror i Finland. När man tidigare har undersökt lärarnas benägenhet att byta bransch har siffran legat på mellan 10 och 15 procent. Det här är oroväckande och hänger ihop med den belastning som coronan har fört med sig, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

‍ 

Mumin i topp när FSL:arna valde bok

Bokförmånen som FSL bjöd sina medlemmar på i i början av sommaren utnyttjades flitigt. Drygt 2000 medlemmar beställde en gratis bok från Förlaget. De tre mest beställda titlarna var Snusmumrikens fiskebok, Sammetsdiktaturen och Mumindalens alfabet. 

‍ 

‍Flera nyheter

FINLANDS SVENSKA LÄRARFÖRBUND (FSL)

Järnvägsmannagatan 6
00520 HELSINGFORS

Tfn 020 749 5460
fornamn.efternamn@fsl.fi