Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - mars 2020

Nyheter från FSL - mars 2020

Om nyhetsbrevet inte visas korrekt kan du klicka här för att läsa det i din webbläsare

   

Nyheter från FSL

den 13 mars 2020

 

I detta nyhetsbrev:

 

FSL ställer in kurser och möten på grund av coronaviruset

 

Med anledning av regeringens rekommendationer för att bromsa spridningen av coronaviruset ställer vi in vårens kurser och möten. Fullmäktigemötet som skulle hållas den 22–23 april inhiberas alltså, vi återkommer med information om när mötet kan hållas istället.

FSL uppmanar alla lokalföreningar att ställa in sin verksamhet fram till att nya direktiv ges. Det här innebär till exempel att vårmöten, valdebatter och annat inplanerat inte bör hållas.

FSL:s förtroendemän har fått e-post (13.3) med det senaste förtroendemannabrevet. Där ingår OAJ:s anvisningar angående coronavirusepidemin. Samma information finns också på Intran.

www.fsl.fi, via våra sociala mediekanaler och per e-post håller vi er uppdaterade. 

Här hittar du mer nyttig information om coronaviruset:

På Utbildningsstyrelsens sidor 

På Institutet för hälsa och välfärd THL:s nätsidor

 

 

I karantän på grund av coronaviruset - vad händer med lönen?

 

Arbetstagaren har enligt lagen rätt till antingen full lön eller FPA:s dagpenning, som ersätter inkomstbortfallet i sin helhet. Det finns ingen självrisktid för dagpenning vid smittsam sjukdom, dagpenningen har inte heller någon inverkan på det maximala antalet dagar du har rätt till sjukdagpenning.

I den här artikeln hittar du sju frågor och svar. Artikeln uppdateras kontinuerligt.

 

Studentexamen tidigareläggs - Stafettkarnevalen och Skolmusik inhiberas

Realämnesproven i studentexamen tidigareläggs med en vecka på grund av coronaviruset. "Avsikten är att trygga ordnandet av examenstillfället, så att så många som möjligt ska kunna avlägga sin examen."

Christer Holmlund kommenterar på Twitter:

Stafettkarnevalen och Skolmusik inhiberas också. 

 

  

Avtalsförhandlingarna intesifieras - vi behöver en privat e-postadress till dig

 

Vi har publicerat en helt ny flik på vår webbsida där vi samlar all information om avtalsförhandlingarna. Förhandlingarna har trappats upp, OAJ sammankallar till extrainsatt fullmäktigemöte den 16 mars. 

Vi vill nu påminna alla medlemmar om att det är viktigt att ni uppdaterar era kontaktuppgifter på våra medlemssidor. Genom att lägga in en privat e-postadress når vi dig garanterat. 

vår filk Avtal2020 kan du läsa om de viktigaste målsättningarna med förhandlingarna, det senaste på förhandlingsfronten och vad en så kallad stridsåtgärd innebär. 

 

 

Ordförandevalet skjuts upp

Eftersom vårens fullmäktigemöte inte kan hållas som planerat den 22-23 april måste valet av ny ordförande för FSL vänta. På styrelsemötet den 17 mars diskuterar man läget och funderar på hur och när valet av ordförande blir av. Vi håller er informerade!

Under tiden kan ni bekanta er med de fyra kandidaterna som har anmält intresse för ordförandeposten: Jeanette Lindroos, Jens Mattfolk, Pamela Leka och Inger Damlin. Missade du vår livesända debatt kan du se på den här!

 

Nordisk skola med tvåspråkig förvaltning? "Kan få katastrofala följder"

 

I Helsingfors framskrider planerna på en nordisk skola. Stadens tjänstemän flaggar i sin beredning för en skola med svenska och finska som undervisningsspråk samt en tvåspråkig förvaltning. FSL tar avstånd från tanken. Det är som att öppna Pandoras ask, säger Christer Holmlund.

 
Vill du avsluta din prenumeration på Nyheter från FSL? Klicka här!