Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - oktober 2019

Nyheter från FSL - oktober 2019

Om nyhetsbrevet inte visas korrekt kan du klicka här för att läsa det i din webbläsare

   

Nyheter från FSL

den 2 december 2019

 

I detta nyhetsbrev:

Christer Holmlund ny generalsekreterare för NLS 

 

FSL:s ordförande Christer Holmlund har valts till generalsekreterare för Nordiska Lärarorganisationers Samråd NLS.

–  Jag är glad, lycklig och ödmjukt tacksam över att ha fått förtroendet att jobba för de nordiska lärarorganisationerna! Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för lärare att verka i och för en kvalitativt god utbildning i hela Norden, säger Holmlund.

Holmlund kommer därmed att lämna ordförandeskapet vid Finlands svenska lärarförbund. FSL väljer sannolikt en ny ordförande vid sitt fullmäktigemöte den 22-23.4.2020.

Christer Holmlund har varit ordförande för FSL sedan år 2014.

 

 

Tidningen Läraren har en ny webbplats

 

Tidningen Läraren fyller i år 125 år. Föregångaren, Tidskrift för folkskolan och folkhögskolan, började utges redan år 1894. Det gör Läraren till en av de äldsta facktidskrifterna i vårt land.

Jubileumsåret till ära har Läraren förnyat sin webbplats.

Klicka in dig på lararen.fi och kolla in den nya sidan!

 

 

 

Nytt om Educamässan: Vi ordnar kvällsfest

 

Educa 2020 närmar sig med stormsteg, den hålls den 24-25 januari 2020 på Mässcentret i Helsingfors. Educa fyller 25 år och håller öppet till klockan 20 på fredag kväll.


FSL kommer dessutom att ordna en föreläsning kring temat Må Bra endast för sina medlemmar. Det är Kaj Kunnas som föreläser under fredag kväll, han talar om vikten av teamwork och rätt attityd och varför det har betydelse även i lärarrummet och i skolan.

 

Vi arrangerar även en kvällsfest under fredagen. Festen hålls i Akavahuset med början klockan 19 enligt konceptet mingel, vin och snacks. Festen är gratis för medlemmar men för att kunna uppskatta mängden mat önskar vi ändå att ni anmäler er. En anmälningsblankett och mer info kommer till föreningarna inom kort. Välkomna med!

 

 

 

  

Alarmerande brist på specialklasslärare, visar ny rapport 

 

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar den kartläggning över lärarsituationen i Svenskfinland som Finlands svenska lärarförbund FSL har låtit göra.

I Nyland är bara drygt 50% av specialklasslärarna behöriga. Även i Egentliga Finland är situationen oroväckande. Där är även varannan specialklasslärare obehörig.

Läs mer om rapporten på FSL:s webbplats och lararen.fi.

 

 

 

Ansök om Kiila-rehabilitering

 

Nu finns möjlighet till yrkesinriktad rehabilitering för dig som är FSL-medlem. Om du har en sjukdom eller skada som har försämrat eller kan försämra din arbetsförmåga kan det vara skäl att söka.

 

Kursen är till för dig som är under 67 år gammal. Du bör ha fast anställning, flera upprepade visstidsanställningar eller vara företagare. Ett annat kriterium är att du har en sjukdom eller skada som under de senaste åren väsentligt har försämrat  din arbetsförmåga eller som i den nära framtiden kan försämra din arbetsförmåga.

 

Mer info finns på www.harmanrehab.fi. Ansök senast den 10 januari 2020 för att få en plats på kursen!Mer info finns på Härmä Rehabs webbplats. Ansök senast den 10 januari 2020 för att få en plats på kursen!

 

 

 

 

Uppdatera dina medlemsuppgifter

 

Kom ihåg att du själv kan uppdatera dina medlemsuppgifter i FSL:s medlemsregister via vårn webbsida. Meddla oss också din privata e-postadress och telefonnummer. Detta är viktigt nu inför avtalsförhandlingarna!

 

Lättast gör du ändringar i dina uppgifter genom att logga in i vårt medlemsregister. Det hittas via fsl.fi samt på adressen http://koodata.net/fsl/

 

Då du loggar in behöver du ditt medlemsnummer (finns på medlemskortet), samt slutdelen i din personbeteckning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •