FSL bjuder in till rundabordsdiskussion om rektorernas situation i Svenskfinland

Onsdagen den 14 augusti samlar FSL nyckelpersoner inom utbildningssektorn för att dryfta frågan om den dalande attraktionskraften till rektorsyrket i Svenskfinland. Målet är att tillsammans hitta lösningar som stöder och motiverar våra rektorer och garanterar attraktionskraften för yrket i framtiden.


Rektorerna har en avgörande roll inom utbildningssektorn, men många av dem lider av hög arbetsbelastning och har övervägt att sluta. Lediga rektorstjänster lockar få eller inga sökande, trots att det finns gott om behöriga för uppdraget. FSL tycker det är angeläget att centrala aktörer tillsammans tar itu med den här problematiken och diskuterar vad som kan göras.

I rundabordsdiskussionen kring rektorssituationen i Svenskfinland deltar bland andra Utbildningsstyrelsen, Kommunförbundet och Regionförvaltningsverket. På plats är även representanter för rektorsföreningarna, rektorsutbildningen, FSL:s rektorsgrupp, de finlandssvenska fonderna med flera. 

För mer information kontakta förbundets ordförande Inger Damlin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 040 089 7300.