Läs mera om 'Integration på svenska i Finland - FSL ger ut rapport'

Hur ser den finlandssvenska integrationsstigen ut, vilka är förutsättningarna och finns det hinder? Den 16 december publicerar vi en rapport som svarar på just de frågorna. Lyssna på en presentation av rapporten och kommentarer från sakkunniga, antingen på plats eller via Facebook!

Läs mera om 'FSL ordnar fest i samband med Educa '

Promenera över gatan och kom på FSL:s kvällsfest i samband med Educamässan den 28 januari. Vi bjuder 100 FSL:are på tilltugg, dryck och underhållning som avrundning på dag ett av mässan. Anmälan till festen är öppen!

Uppdatering: Deltagare behöver uppvisa coronapass! 

Läs mera om 'Hörnan på Educamässan 2022 bjuder på efterlängtade möten och ett svenskspråkigt program längs med hela lärstigen'

Hörnan 2022 öppnar upp igen! Efter en paus kan vi äntligen träffas, nätverka och ta del av aktuell pedagogik, utbildningspolitik och bildningsdiskussion. Det svenskspråkiga kvarteret är fyllt till bredden med utställare från hela det finlandssvenska utbildningsfältet. Kom på mässan som bjuder på välbehövligt mingel, spännande nyheter och livesändningar.

Läs mera om 'Kandideringen till OAJ:s fullmäktige är igång'

OAJ:s fullmäktige är lärarfackets högsta beslutande organ och nya ledamöter ska väljas våren 2022. FSL har sannolikt sju platser att fylla. Du kan meddela om din kandidatur fram till den 15 januari.

Läs mera om 'Förbundet delade ut förtjänsttecken i silver'

Under fullmäktigemötet i Tammerfors har FSL delat ut hela 13 förtjänsttecken i silver till aktiva medlemmar för ett förtjänstfullt engagemang i förbundet. Vi gratulerar! 

Läs mera om 'Så här anmäler du dig till OAJ:s Educa-kryssning'

FSL:are som vill boka en plats på lärarkryssningen i samband med Educamässan i januari 2022, ska boka biljett via direktlänkarna här.

Läs mera om 'Ny inloggning till Member+ där du hittar en uppsjö av medlemsförmåner'

Som FSL-medlem hör du till Akava, den fackliga centralorganisationen för akademiker i Finland. Akava erbjuder sina medlemmar en uppsjö förmåner och rabatter via sin tjänst Member+. Inloggningen till webbplatsen har förnyats för FSL:are och i den här artikeln beskriver vi hur du gör för att logga in och ta del av förmånerna.

Läs mera om 'De här FSL:arna får en fjäder i hatten'

På Världslärardagen den 5 oktober vill vi ge våra aktiva medlemmar, som får vårt lärarförbund att rulla på det lokala planet, lite extra uppmärksamhet. Vi har över 30 föreningar runtom i landet och idag delar de för första gången ut FSL-utmärkelsen En fjäder i hatten till en av sina eldsjälar. Här kan du se listan på alla som får utmärkelsen.

Läs mera om 'Ett hurudant FSL vill du ha?'

Med jämna mellanrum genomför vi på FSL en medlemsundersökning för att ta reda på hur våra medlemmar ser på sitt fackförbund, vilka frågor man brinner för och hur man tycker att verksamheten ska utvecklas. Nu är det dags igen och vi hoppas att du bästa FSL:are, vill bidra till vårt bygge av ett ännu bättre förbund. Alla som svarar på enkäten är med om en röd Kånken-ryggsäck i rött!

Läs mera om 'Önskemålen är många och pengarna räcker inte till allt – Vilka orättvisor vill du ändra på i nästa kollektivavtal?'

Nu är hög tid för dig som FSL-medlem att säga dina åsikter kring det nya kollektivavtalet som ska förhandlas fram nästa vår. Under hösten samlar vi in våra medlemmars tankar och önskemål och formulerar dem till tydliga målsättningarna inför förhandlingsrundan, gör din röst hörd!