Fyra kandidater tävlar om fullmäktiges 43 röster, så kan man sammanfatta valet av ny ordförande för FSL. Så fort det är möjligt för fullmäktige att samlas utser man vem som ska leda förbundet framöver. Här berättar vi mera om kandidaterna.

Åk till Nyborg i Danmark och träffa nordiska lärarkolleger i sommar! FSL bekostar hela kursavgiften för fyra FSL:are (resor ingår inte). NLS sommarkurs går av stapeln den 22-26 juni 2020.

Visst minns du att du själv är ansvarig för att medlemsavgiften dras från din lön? Det är även viktigt att du kollar ditt skatteförslag.

Nu finns det fyra kandidater som har meddelat om sitt intresse för att bli ny ordförande för FSL.

Tack  till alla medlemmar och samarbetspartners för ännu ett fint och händelserikt år. Vi vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Är du en tjänsteinnehavare som jobbat deltid? Skicka en yrkan om rättelse av lönen till din arbetsgivare före årsskiftet.

Under Educa 2020, den 24 januari ordnar FSL en föreläsning med sportjournalisten Kaj Kunnas samt en kvällsfest för sina medlemmar. Anmäl dig redan nu så att du får plats!

OAJ har utrett orsaker till att lärare har röstat nej till att vara med i försöket med årsarbetstid. Den största orsaken till att lärare sagt nej till försöket är att de varit rädda att arbetstiden inte ska räcka till. Lärarna litade inte heller på att avtalet skulle följas i praktiken.

Alla fullmäktigeledamöter kallas till ordinarie möte i Tammerfors den 6-7 november 2019. Möteshandlingarna finns på FSL:s Intra senast i slutet av vecka 42.

Nordiska Lärarorgationers Samråd NLS söker en ny generalsekreterare. Arbetet inleds våren 2020 då nuvarande generalsekreteraren går i pension. Ansökan ska vara inne senast den 2 september 2019.