Läs mera om 'FSL har en ny strategi'

Förbundets senaste fullmäktigemöte slog fast en strategi för perioden 2022–2026. FSL ska arbeta för ett framgångsrikt Finland 2026 genom att bidra med trygghet och stabilitet i en föränderlig värld.

Läs mera om 'Ladda ner den nya appversionen – vinn trådlösa Bluetooth-hörlurar från House of Marley!'

FSL:s medlemskort blir helt digitalt och finns från och med nu i appen Lärarrummet. Alla som laddar ner eller uppdaterar sin app fram till 31 januari 2023 kan delta i utlottningen av tre par hörlurar!

Läs mera om 'Medlemskortet blir digitalt'

FSL följer i OAJ:s fotspår och går den 1 januari över till att använda enbart elektroniska medlemskort. Medlemskortet kommer att finnas tillgängligt i appen Lärarrummet fr.o.m. 30.12.

Läs mera om 'FSL har en ny slogan!'

FSL har en ny slogan för perioden 2023-2026! Den nya sloganen leder oss i vår verksamhet under de kommande fyra åren.

Läs mera om 'Ny KIILA-rehabilitering för FSL:are 2023-2024'

KIILA-rehabiliteringen är yrkesinriktad rehabilitering som ska bevara och förbättra arbetsförmågan hos personer i arbetslivet. Kursen bekostas av FPA och är kostnadsfri för deltagaren.

Läs mera om 'De här FSL:arna fick en fjäder i hatten'

På Världslärardagen den 5 oktober vill vi ge våra aktiva medlemmar, som får vårt lärarförbund att rulla på det lokala planet, lite extra uppmärksamhet. Vi har över 30 föreningar runtom i landet och idag delar de ut FSL-utmärkelsen "En fjäder i hatten" till en av sina eldsjälar. Här kan du se listan på alla som får utmärkelsen.

Läs mera om 'FSL:s fullmäktige kallas till höstmöte 10–11.11'

FSL:s högsta beslutande organ, fullmäktige, kallas till ordinarie höstmöte 10–11.11.2022 i Mässcentrum, Helsingfors. Mötet inleds klockan 12.00 den 10 november och avslutas senast klockan 14.30 den 11 november. 

Läs mera om 'PM för läsåret 2022–2023'

Det viktigaste kollektivavtalet säger om bland annat lön, samplanering och FBA-dagar komprimerar FSL i ett årligt PM. En pappersversion av PM:et har publicerats i höstterminens första nummer av Läraren. Här nedan hittar du PM:et för läsåret 2022-2023 som PDF.

Läs mera om 'Demonstrationen Förfallodag: Helsingfors lönehärva måste lösas nu!'

Det är inte rätt att anställda vid Helsingfors stad varje lönedag måste vara osäkra på om deras löner kommer att komma in på kontot och om summan kommer att vara korrekt. Att be om ursäkt betalar varken räkningar eller matinköp. Fackförbunden OAJ och JHL uppmuntrar alla att delta i demonstrationen Förfallodag, som ordnas på Senatstorget i Helsingfors den 24 augusti klockan 16.

Läs mera om 'FSL stöder Ukraina'

I många år har FSL skickat ut en medlemsgåva i form av en lärarkalender till alla er medlemmar. Under det senaste året har vi utarbetat en hållbarhetspolicy som berör all vår verksamhet. Som ett led i vårt arbete mot en mer hållbar organisation har förbundet i år valt att avsluta kalenderproduktionen. Med anledning av det pågående kriget i Ukraina har FSL:s styrelse beslutat att i år i stället göra en donation till Rädda Barnen.