Visst minns du att du själv är ansvarig för att medlemsavgiften dras från din lön? Det är även viktigt att du kollar ditt skatteförslag.

Nu finns det fyra kandidater som har meddelat om sitt intresse för att bli ny ordförande för FSL.

Tack  till alla medlemmar och samarbetspartners för ännu ett fint och händelserikt år. Vi vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Är du en tjänsteinnehavare som jobbat deltid? Skicka en yrkan om rättelse av lönen till din arbetsgivare före årsskiftet.

Under Educa 2020, den 24 januari ordnar FSL en föreläsning med sportjournalisten Kaj Kunnas samt en kvällsfest för sina medlemmar. Anmäl dig redan nu så att du får plats!

OAJ har utrett orsaker till att lärare har röstat nej till att vara med i försöket med årsarbetstid. Den största orsaken till att lärare sagt nej till försöket är att de varit rädda att arbetstiden inte ska räcka till. Lärarna litade inte heller på att avtalet skulle följas i praktiken.

Alla fullmäktigeledamöter kallas till ordinarie möte i Tammerfors den 6-7 november 2019. Möteshandlingarna finns på FSL:s Intra senast i slutet av vecka 42.

Nordiska Lärarorgationers Samråd NLS söker en ny generalsekreterare. Arbetet inleds våren 2020 då nuvarande generalsekreteraren går i pension. Ansökan ska vara inne senast den 2 september 2019.

FSL:s kansli håller stängt hela juli, men du som behöver råd och stöd i  fackliga frågor får ändå hjälp också under sommaren. 

Vi betjänar medlemmar i akuta ärenden också under juli, i andra frågor ber vi att få återkomma i augusti.

Vad gör jag om jag blir sjuk på sommaren? Eller om jag byter arbetsplats till hösten? Här har vi samlat info som kan vara bra att minnas under ledigheten.