Läs mera om 'Gratis bok till alla medlemmar!'

De tre senaste terminerna har varit en utmanande tid och du har visat prov på en ovärderlig yrkesskicklighet. Tack för ditt engagemang under coronapandemin! För att visa sin uppskattning ger FSL dig nu en kostnadsfri bok från Förlaget som medlemsgåva.

Läs mera om 'Kom ihåg dina rättigheter också under sommaren'

Arbetslös i sommar? Kom ihåg din dagpenning från A-kassan. Sjuk i sommar? Kom ihåg att du har rätt till både lön och sjukpenning för en period. Här samlar vi tips inför sommaravbrottet. 

 

Läs mera om 'Välkommen på virtuell gala fredagen den 9 april! '

OAJ bjuder på virtuell gala med anledning av utmärkelsen "Årets utbildningspåverkare 2020" som tilldelades Finlands alla lärare tidigare i vår. Alla FSL-medlemmar får en inbjudan och länk till den virtuella galan per e-post idag. 

Läs mera om 'Inga förändringar kring de yrkesbaserade pensionsåldrarna för lärare'

Europeiska människorättsdomstolen har bestämt sig för att inte utreda OAJ:s klagomål om höjningen av de yrkesbaserade pensionsåldrarna. Domstolen ansåg att det inte fanns orsak att misstänka brott mot de grundläggande mänskliga rättigheterna. Inom OAJ är man mycket besvikna på utgången.

Läs mera om 'Ett stort kliv närmare ett lärarregister'

"FSL jublar" skriver FSL:s förbundsordförande Inger Damlin på Twitter. Ett lärarregister har vi jobbat för länge och nu har Undervisnings- och kulturministeriet beslutat att gå vidare med ärendet. En utredning ska göras och kommer att vara klar senast den 30 november 2021. 

Läs mera om 'Lärarna har valts till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena'

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 ges till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggör OAJ-styrelsens val på lördagen den 30 januari vid Educamässan. 

Läs mera om 'Ny rehabiliteringskurs med start våren 2021 - anmäl dig nu'

I april 2021 är det dags igen för en svenskspråkig rehabiliteringskurs för FSL:are vid Härmä Rehab. KIILA-rehabiliteringen är en yrkesinriktad rehabilitering som Fpa kan bevilja dig.

Läs mera om 'De flesta tillfälliga coronarealterade ändringarna inom arbetslöshetsskyddet har upphört att gälla'

Under våren och sommaren 2020 gjordes flera tillfälliga ändringar inom arbetslöshetsskyddet och tjänsterna för arbetslösa på grund av coronapandemin. Många av de här undantagen har nu upphört, men vissa undantag förlängs så att de gäller en bit in på det nya året.

Läs mera om 'Fackets fem tips inför terminsstarten '

Våren 2021 bjuder på spännande nyheter och bekanta utmaningar för dig som jobbar inom skola och utbildning. Vi finns här som stöd i vått och torrt. Under veckan som gått har vi på våra sociala mediekanaler lagt ut korta tips och påminnelser inför den nya terminen, här hittar du alla samlade. 

Läs mera om 'Så här kan du som rektor lätta på arbetsbördan och få loss mer tid'

Rektorernas arbetsuppgifter är allt för många och tiden räcker tyvärr sällan till. FSL jobbar för långsiktiga och hållbara lösningar men vill också tipsa om sådant du som rektor kan se över redan idag.