Läs förbundsordförande Inger Damlins kortfattade kommentarer och analyser kring aktuella frågor som berör skola och utbildning. Delta gärna i diskussionen på #ingersinlägg och hör av dig om du har en fråga till Inger! 

På twitter: @IDamlin
På Facebook: @Inger Damlin
På Instagram: @ingerdamlin

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn: 040 089 7300

Pressbilder hittar du här!

Utan att känna till yrkets vardag, utan att ha vandrat en endaste dag i varken lärares och rektorers skor kan mannen på gatan tvärsäkert uttala sig: Lärare behöver ingen löneförhöjning.

Det är en annan verklighet jag ser ute i skolorna. Vartefter vårens arbetskonflikt trappats upp och strejken kryper närmare i FSL-medlemmarnas vardag föds många tankar och frågor som behöver få ett svar. Därför har vi målmedvetet rört oss på fältet under de senaste veckorna. Det har gett oss tillfälle att känna medlemmarna på pulsen, lyssna in lärarnas och rektorernas åsikter och känna efter hurudan strejkberedskapen i våra led är. Och det har gett oss en suverän möjlighet till dialog med våra medlemmar, förbundets kärna.

Undantagsläge, undantagsfall och undantagsmöten  det är det OAJ:s ordförande Olli Luukkainen lyfter då han inleder OAJ:s extra inkallade fullmäktigemöte 9.3.2022.

De pågående löneförhandlingarna är inte något unikt trots att omständigheterna kring förhandlingarna är ovanliga.

Skolan och lärare är avgörande för hur jämställdheten utvecklas.

Skolan är en självklar arena för att förändra synen på jämställdhet. I skolan bygger vi normer och värderingar. Där är lärarens roll ovärderlig i att förmedla kunskaper om jämställdhetsfrågor, våga utmana normer, ifrågasätta könsroller och skapa inkludering.

Utan facket hade vi inte fått till stånd det här, säger docent Matias Kaihovirta i en videointervju med FSL. Han pratar om fackförbundens betydelse för arbetstagarens rättigheter i Norden. Stora, bärande saker som till exempel hälsovård och årssemester är resultat av ett målmedvetet arbete för lärares och rektorers bästa.

Utvilade och med nya krafter tar vi oss an det nya året. Ett år som är till brädden fyllt med action nom FSL. Ett år då vi verkligen visar vägen.